Oficialii din cadrul Grupului de Comunicare Strategică (GCS) au anunțat astăzi, după ora 13:00, noul bilanț al persoanelor care au fost testate pozitiv cu SARS-CoV-2 pe teritoriul țării noastre. De asemenea, a fost dezvăluit și numărul oamenilor care au fost diagnosticați cu maladia periculoasă în ultimele 24 de ore. La mii de kilometri distanță de România, guvernul din India a admis că o variantă “dublu mutantă” a virusului B.1.617 a dus la creșterea dramatică a infectărilor cu temutul COVID-19.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.632 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.
*Referitor la “cazurile noi nealocate pe județe”, facem precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate și centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică și atribuite cazurile pozitive județului/localității de care aparțin persoanele infectate, au transmis cei de la stirioficiale.ro.
Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:
Citește și: Un spital COVID a fost bombardat în estul Ucrainei. Care este bilanțul victimelor
Reprezentanții guvernului din India au recunoscut pentru prima dată că dramatica creştere a cazurilor de infectare în numeroase state ale ţării este “corelată” cu o mai mare prezenţă a variantei indiene “dublu mutantă” B.1.617.. Autoritățile indiene au mai precizat că, deocamdată, nu se poate stabili “o legătură directă”, au scris jurnaliștii de la BBC.
Un dublu mutant apare când două mutații se reunesc în același virus. Probele care conțin varianta B.1.617 au fost găsite în mai multe state care înregistrează un mare număr de infectări cu Covid-19. Din aproximativ 13.000 de probe secvențiate, peste 3.500 s-au dovedit a fi variante mutante, în opt state.
Timp de mai mult de o lună, Delhi a insistat că varianta B.1.617 nu are nicio legătură cu creșterea actuală. Oficialii au negat, de asemenea, că majorarea numărului de cazuri este legată de mutațiile britanică, sud-africană și braziliană.
Te-ar putea interesa: S-au aflat care sunt condițiile în care se vor putea organiza nunțile în România! Mirii au o misiune extrem de importantă
Sursa foto simbol: pixabay.com/ro